søndag, februar 03, 2008

korsfestelse, hebraisk og noen fariseere

Og hva gjør at denne overskriften popper opp på denne bloggen? Jo, nå skal du høre. Undertegnede har tilbragt siste uke på Lederkonferansen på OKS, og fått gleden av å høre Joseph Prince preke. Han er seniorpastor i New Creation Church som ligger i Singapore, en kirke med stor vekst.

Det han preker er den nye pakt, som vil si at Gud elsker oss så UTROLIG høyt. Han oppgav Sin Sønn Jesus for å bli menneske, 100 % menneske og 100 % guddommelig. Jesus oppfylte loven som ble gitt i den gamle pakt ved Moses (les: de ti bud), det å leve fullstendig uten å bryte den; uten å synde. Han som var helt uten synd døde for ALL synd som er gjort, gjøres og kommer til å bli gjort av oss mennesker. Og han stod opp, og tilintetgjorde døden en gang for alle, slik at alle som velger å tro og tar imot Han i sitt hjerte kan leve et evig liv sammen med Gud.

Gud har gitt meg dette livet, denne relasjonen med Ham, og alt som følger med - uten at jeg har engang fortjent meg litt til det! Alt er av nåden; alt er ufortjent. Det handler ikke om hva jeg kan gjøre for å behage Gud, men hva Han allerede har gjort for meg. Dette er virkelig befriende!

Og så var det overskriften - det jeg egentlig skulle snakke om.

Noe som er kult med Bibelen, Guds ord, er at det alltid popper opp nye ting en ikke har skjønt før. Nye dimensjoner. Prince viser gjennom det gamle testamente hva det nye testamente handler om. Symboler, handlinger, historier fra den gamle pakt som er bilder som skal peke fram mot det fullkomne offer gjort av Jesus.

På hebraisk, som er språket det gamle testamente er skrevet på, svarer hvert symbol (bokstav) til et tall og et bilde. Navnet på Gud er Jahve, men hebraisk skriver kun konsonantene. Det skrives YHVH. Y betyr hånd, H betyr nåde og V betyr naglet. Det vil si "hånd av nåde naglet i nåde". Så til og med Guds gammeltestamentlige navn viser til hva Jesus kommer til å gjøre.

Da Jesus hang på korset, og Pontius Pilatus hadde skrevet "Jesus fra Nasaret Jødenes Konge" på et skilt som hang over ham, så fariseerne dette skiltet og ropte at det skulle fjernes! Hvorfor det? Jo, hvis vi ser på forbokstavene, står det Y(eshua), H(aNazarei), V(evemlekh) og H(a.. fikk ikke helt med med hele det siste ordet). Det vil si navnet for Gud, Jahve. Derfor reagerte fariseerne. De ville ikke at Jahves navn skulle være innskriften over Jesus.

Jess.

4 kommentarer:

Solveig M sa...

WOW, utrolig bra! Det er jo veldig spesielt det med navnet og de hebraiske bokstavene!

Idalexa sa...

i know! og det e mer der det kommer fra ;)

Silje Helene Kristin sa...

gudd!! og interesting....

Solveig M sa...

Har hørt på talecd'ene de siste dagene. VELDIG bra budskap på dem! Virkelig!