søndag, september 17, 2006

høsten kommer

høsten kommer,
høsten kommer,
løv og regn og mørke og vind
løv og regn og mørke
-koselig
mørke, løv og vind

..Hører du melodien? Melodien i vinden, der løvet rasler i tretoppene og lengter etter å la seg dale, et fargekalas med de flotteste høstfarger som noensinne har vært malt før?

Potet, gulrot, kålrot, nepe, rips, bringebær, solbær og stikkelsbær er grønnsakene og bæra vi dyrker hjemme. De kommer til samme tid hvert år. Hvorfor? Fordi det er høst. Naturen kjenner tiden på året og har brukt våren og sommeren for å forberede en vakker høst.

Akkurat like konkret er det med høsten det står om i bibelen. Man må kjenne til tiden og bruke våren og sommeren til å forberede den store avlinga. Det er viktig både at vi sår, gjødsler og luker ugress. Det er helt essensielt i forhold til når høsten kommer.


Er det kanskje på grunn av det nære forholdet mellom naturens høst og Guds høst vi får sånn god følelse? Jeg synes høsten er fantastisk. Hvor mye mer skal ikke Høsten med stor H bli helt vidunderlig fantastisk!

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Er det kanskje på grunn av det nære forholdet mellom naturens høst og Guds høst vi får sånn god følelse? Jeg synes høsten er fantastisk. Hvor mye mer skal ikke Høsten med stor H bli helt vidunderlig fantastisk!"

utrolig bra sagt, jeg har det helt euphoric om høsten jeg også. (slå det opp)

Idalexa sa...

takk, ørjan. =)

Miriz sa...

Bah! Lika ikkje høsten. Høsten e kald. Brr.
Men dæ va bra skrevet, då :)

Anonym sa...

Ja, nå er høsten kommet:D Jeg synes ikke at det er den beste tiden i året men jeg har ikke noe i mot de. Det er da eplene blir modne, og bæra blir moden osv. Det er litt gøy og all det løvet, ikke det at vi har så mye løv på værøy. Men det er litt deilig og se at en årstid har gått forbi og en ny har kommet tilbake, eller hva? Da går året så mye fortere:D

Anonym sa...

Hihihi, enda godt at noen har positive forhold til høsten. D e nok av dem som skulle ønske han va en helt anna plass. Men du minna mæ på alle de brae tingan igjen. JA, bær e godt! MMM!! :)